Belangrijke wijziging in MS Office 365, van invloed op uw factuurverwerkingsproces!

Maakt uw organisatie gebruik van Microsoft Office 365 of zijn er plannen om daarop over te stappen? Dan hebben we een belangrijke aankondiging die van toepassing is wanneer u ook gebruik maakt van Easy Distribution.

Belangrijke aankondiging van Microsoft

Microsoft heeft aangekondigd per 13 oktober 2020 te stoppen met de ondersteuning van de zogenaamde ‘basic authenticatie’ binnen de Exchange Web Service en IMAP. Zie ook de informatie van Microsoft hierover.

Wat betekent dit voor u?

Als u geen actie onderneemt kan de huidige e-mailbox voor facturen vanaf die datum niet meer uitgelezen worden. De facturen die u via die weg ontvangt kunnen hierdoor niet meer verwerkt worden en komen ook niet in Easy Invoice terecht. Microsoft adviseert om voor deze functionaliteit te migreren naar Microsoft Graph en hierop hebben wij Easy Distribution aangepast.

Wat moet u regelen?

Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer uitgelezen wordt, moet u een aantal zaken regelen. Het vraagt een aanpassing in de instellingen bij Microsoft Office 365, hiervoor bieden wij een handleiding die u met uw IT-afdeling kunt delen.

Verder is het noodzakelijk om Easy Distribution te updaten naar de aangepaste versie. Indien dit buiten uw Servicecontract valt, is de verwachte inzet hiervoor 1 dag consultancy à € 1.100,-. Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met het Servicecenter of maak direct een issue aan om de update in te plannen.

Agenda

Bekijk onze agenda voor alle klant events.

Support

Neem contact op met het Servicecenter