3 min read

Inspiratie opdoen deze zomer? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Inspiratie opdoen deze zomer? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

De zomer. Wat is het toch een heerlijke tijd. Er hangt een ander soort energie in de lucht, vind je ook niet? De zomer is bij uitstek hét moment om eens even het hoofd leeg te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ik betrap mezelf er elk jaar weer op dat ik na de zomer break anders tegen uitdagingen aan kijk en nieuwe ideeën heb. Hoe dat komt? Tijdens mijn vakantie heb ik eindelijk weer eens wat meer tijd om te lezen. Dat ene boek wat al een tijdje op de plank ligt, dat artikel wat al een tijdje in mijn bookmarks staat, of de TED talk die ik graag wil zien, maar waar ik maar niet aan toe kom. Herkenbaar?

Ondanks al die dingen die nog op je ‘to-do lijstje’ staan, heb je misschien wel even behoefte aan nieuwe inspiratie en daar wil ik je graag bij helpen. Mijn lees- kijk- en luistertips voor deze zomer:

TED Talks

A data translation toolkit anyone can use

De hoeveelheid informatie die we tot onze beschikking hebben is groot, heel groot. Ook als financieel professional kun je daar je voordeel mee doen, móet je je voordeel mee doen. Zeker als de organisatie je vraagt om meer informatie te ontsluiten. Deze TED Talk biedt drie stappen die je kunt volgen om het allemaal in goede banen te leiden.
Ga naar de TED Talk (in het Engels).

Where is cybercrime really coming from?

Cybercriminaliteit klinkt als een ver van je bedshow, of niet? “In ons bedrijf gebeurt dat niet”. In deze TED Talk wordt uitgelegd hoe eenvoudig je eigenlijk beetgenomen wordt. Niet om je bang te maken, maar om je bewust te maken en om eens na te denken over de veiligheid van de processen binnen je organisatie. Met name de eerste 8,5 minuut vind ik interessant, omdat daarin wordt ingegaan op hoe het eraan toe kan gaan.
Ga naar de TED Talk (in het Engels, met Nederlandstalige ondertiteling beschikbaar).

Podcast

Financiële functie rijp voor disruptie

In deze podcast spreekt Gerben te Woerd van NextGen Finance met Frank Verbeeten, hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en de RC opleiding van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het interview gaat in op de impact van technologie op Finance waar Frank Verbeeten onderzoek naar heeft gedaan.
Ga naar de podcast.

Boeken

Hoe bouw je een high performance financiële functie?

Dit boek van André de Waal en Eelco Bilstra beschrijft hoe je de financiële functie in je organisatie kunt transformeren tot een high performance financiële functie. Een functie die de organisatie ondersteunt bij het worden en blijven van een high performance organisatie door de kwaliteit van medewerkers, processen en systemen zo hoog mogelijk te houden. Het boek staat vol tips, ideeën en cases uit de praktijk.

De financiële manager van de 21e eeuw

Eveneens van André de Waal is dit boek over de financieel manager als spin in het web van organisaties. Het is een reis van de traditionele rol van de financieel manager tot een vooruitblik op het profiel van de moderne financieel manager en hoe je die transitie kunt maken.

Allemaal andersdenkenden

Dit boek van Geert Hofstede gaat in op cultuurverschillen en kan een bijdrage leveren aan wederzijds begrip tussen mensen. Een inspirerend boek als je nadenkt over - of te maken hebt met - cultuurverschillen. Geen standaard boek voor de financieel professional, maar als je te maken hebt met veranderende wensen en eisen vanuit je organisatie kun je ‘ineens’ ook te maken krijgen met cultuurverschillen. De financiële afdeling van 2025 komt namelijk steeds meer midden in de organisatie te staan en wederzijds begrip is een must als de hele organisatie iets van je wil.

7 habits of highly effective people

Een klassieker, geschreven door Stephen Covey, die ingaat op gedragsverandering, leiderschap en efficiënt management. Een boek waarmee je zelf en voor jezelf aan de slag kunt, maar ook zeker in je werkomgeving toe kunt passen.

Webinars on demand

Het live kijken van webinars lukt door andere afspraken helaas niet altijd. Het voordeel van on demand webinars is dat je ze kan kijken waar en wanneer je maar wil. Uit onze eigen keuken kan ik de volgende on demand webinars van harte aanbevelen:

Verbeter je relaties met behulp van automatisering

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat automatiseren invloed heeft op relaties? Een onderbelicht onderwerp vinden wij.
Vraag hier het webinar aan.

Intern draagvlak creëren voor factuurautomatisering

Je bent er zeker van; digitaliseren en automatiseren is een must! Nu de directie nog overtuigen of de juiste personen meekrijgen in dit proces. Maar hoe?
Vraag hier het webinar aan.

Aandachtspunten en valkuilen bij overstappen naar factuurautomatisering

Wanneer is geautomatiseerde factuurverwerking interessant? Waar let je op bij het kiezen en implementeren van een oplossing? Wat kan er allemaal fout gaan?
Vraag hier het webinar aan.

Heel veel lees-, kijk- en luisterplezier en bovenal een fijne zomer gewenst!

Jan-Willem-blogs-287x300-3

Jan Willem ter Steege
Algemeen directeur

December feestmaand

December feestmaand

En zo zijn we alweer in december aangekomen en wat is ook dit jaar weer voorbijgevlogen. Voor ons betekent dit een extra drukke periode om nog een...

Lees verder
De waan van de dag

De waan van de dag

Dat personeelstekort nog steeds veel impact heeft op het dagelijkse werk blijkt uit verschillende recente onderzoeken. Wij zijn allebei personen die...

Lees verder
Isah gebruikersdag: Terugblik 2023

Isah gebruikersdag: Terugblik 2023

De Isah gebruikersdag op 12 oktober was een groot succes! We willen alle aanwezigen bedanken voor jullie betrokkenheid en inzet. De ochtend stond in...

Lees verder