1 min read

Reminder: belangrijke wijziging in Microsoft Office 365 van invloed op je factuurverwerkingsproces

Reminder: belangrijke wijziging in Microsoft Office 365 van invloed op je factuurverwerkingsproces

Maakt jouw organisatie gebruik van Microsoft Office 365? Dan hebben we een belangrijke aankondiging die van toepassing is als je ook gebruik maakt van Easy Distribution. Begin 2020 hebben we hierover al informatie over verstuurd, maar de wijziging wordt per 1 oktober 2022 effectief, daarom een reminder. Heb je de aanpassing al doorgevoerd? Mooi, dan ben je tijdig voorbereid en is de rest van dit bericht niet op jouw organisatie van toepassing.

Easy Distribution

Easy Distribution is de oplossing die wij (i.c.m. Easy Invoice) inzetten om e-mailboxen uit te lezen om zo automatisch facturen binnen te halen. Ben je niet zeker of dit bij jouw organisatie ook in gebruik is? Neem gerust contact met ons op!

Image Capture

Bijna altijd wordt Image Capture gebruikt in combinatie met Easy Distribution, in Image Capture is geen aanpassing nodig. Maak je alléén gebruik van Image Capture en dus niet van Easy Distribution, neem dan contact op met ons Servicecenter, zij kunnen bepalen wat er in jouw specifieke situatie nodig is.

Aankondiging van Microsoft

Microsoft heeft aangekondigd per 13 oktober 2020 te stoppen met de ondersteuning van de zogenaamde ‘basic authenticatie’ binnen de Exchange Web Service en IMAP. Zie ook de informatie van Microsoft hierover.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Als je geen actie onderneemt kan de huidige e-mailbox voor facturen vanaf die datum niet meer uitgelezen worden. De facturen die je via die weg ontvangt kunnen hierdoor niet meer verwerkt worden en komen ook niet in Easy Invoice terecht. Microsoft adviseert om voor deze functionaliteit te migreren naar Microsoft Graph en hierop hebben wij Easy Distribution aangepast.

Wat moet je regelen?

Om te voorkomen dat de e-mailbox niet meer uitgelezen wordt, moet je een aantal zaken regelen. Het vraagt een aanpassing in de instellingen bij Microsoft Office 365, hiervoor bieden wij een handleiding die je met je eigen IT-afdeling kunt delen.

Verder is het noodzakelijk om Easy Distribution te updaten naar de aangepaste versie. Indien dit buiten je Servicecontract valt, is de verwachte inzet hiervoor een halve dag consultancy. Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met het Servicecenter of maak direct een issue aan om de update in te plannen.

Een SaaS oplossing in de cloud; wat is dat precies?

Een SaaS oplossing in de cloud; wat is dat precies?

Binnen organisaties wordt vaak een strategische keuze gemaakt voor software in de cloud of juist on premise. Waar voorheen on-premise populair was,...

Read More
Easy Systems krijgt nieuw logo en nieuwe huisstijl

Easy Systems krijgt nieuw logo en nieuwe huisstijl

Achter de schermen zijn we er al even mee bezig en nu mogen we het ook aankondigen: we krijgen een nieuw logo en een nieuwe huisstijl! Onze naam...

Read More
Cloudwatervrees kost geld

Cloudwatervrees kost geld

Je hebt het misschien wel eens gezien, mensen die zich onderdompelen in een koud bad. Misschien heb je er zelf ook ervaring mee. Daar gaat vaak een...

Read More