2 min read

Cloudwatervrees kost geld

Cloudwatervrees kost geld

Je hebt het misschien wel eens gezien, mensen die zich onderdompelen in een koud bad. Misschien heb je er zelf ook ervaring mee. Daar gaat vaak een proces aan vooraf. Voorzichtig en langzaam met je voet de temperatuur testen, waarna je deze snel weer terugtrekt. Ondanks dat je weet dat het goed voor je lichaam is, ga je twijfelen. Plots word je overvallen door koudwatervrees. Het water is toch kouder dan je dacht… 

Iets vergelijkbaars overkomt bedrijven die de stap nog niet (durven) zetten naar de cloud. Je zou kunnen zeggen dat ze last hebben van cloudwatervrees. Vragen die we herkennen bij organisaties met cloudwatervrees zijn: “Is het wel veilig?”, “Waar staat de data?” en “Is de cloud niet veel duurder?”. Angst is een slechte raadgever, want deze cloudwatervrees kost geld. Waarom dat is leggen we je hieronder uit. 

💡Leestip: Wat verandert er allemaal (niet) als je migreert naar de Easy Cloud?

 

Veiligheid

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ja, migreren naar de cloud is veilig. Maar de angst die bij organisaties heerst, is er natuurlijk niet zomaar. Elke dag worden nieuwe manieren gevonden om toegang te krijgen tot afgeschermde gegevens. Het laatste wat je wil als organisatie is dat iemand er met jouw data vandoor gaat. Daarom is het goed om te weten dat Easy Systems aanvullende controles heeft ingevoerd om cloudspecifieke informatie beveiligingsbedreigingen en risico’s aan te pakken. Dat is de reden dat we onder andere ISO 27017 gecertificeerd zijn. En om dezelfde reden gebruiken we voor onze cloudoplossingen de Europese servers van Amazon Web Services, die ook ISO 9001, ISO 27001 én ISO 27017 gecertificeerd zijn. Hiermee is je data veilig en blijft deze ook binnen Europa.

beveiligde-cloud-273x300

 

Bomer-Arno-klein-180x180-2

 

"Veiligheid stond bij ons met stip bovenaan onze eisenlijst. Als juridische partij is het extra belangrijk dat onze klantdata veilig is en dat niet iedereen daar zomaar bij kan."

Arno Bomer, Controller bij Advocatenkantoor Poelmann van den Broek over hun migratie naar de cloud

 

Verborgen kosten 

Oké, de overstap naar de cloud is dus veilig, maar een ander argument van bedrijven met cloudwatervrees is dat de investering hoger is dan bij een on-premise oplossing. En op het eerste oog lijkt dat te kloppen. Zo kunnen de abonnementskosten van een cloudoplossing duurder zijn, dan de licentiekosten voor een on-premise oplossing. Maar als je er iets dieper in duikt, zie je een hoop verborgen kosten. Een on-premise oplossing wordt namelijk geïnstalleerd op servers die je zelf beheert. Hier komt nogal wat bij kijken en dat moet je óók meenemen in het kostenvergelijk. Denk aan software licenties, kosten voor firewalls om je server te beschermen en lokale back-up van data. Daar blijft het niet bij, je hebt ook nog te maken met facilitaire kosten voor de serverruimte, het beveiligen van de ruimte en de alsmaar stijgende energiekosten.

Ook je hardware zelf is natuurlijk niet gratis. En gaat verder dan het investeren in een paar servers. Zo maak je (personeels)kosten voor het onderhoud en de reparatie van je servers. Verder moet je vooraf bepalen hoeveel servercapaciteit je nodig hebt, maar weet je van tevoren niet of dit passend zal zijn voor het daadwerkelijke gebruik. Hierdoor wordt er vaak voor gekozen om de hardware op gemiddeld of maximaal gebruik in te richten. In de cloud kun je jouw servercapaciteit waar nodig op of afschalen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Scheelt je overigens ook een hoop ruimte. Want die servers moeten natuurlijk wel ergens staan.  

Cloudwatervrees_verborgen_kosten_IJsberg-informatief-700x353-1

 

 

Transparant  

Als je kiest voor de cloud weet je hoeveel en waar je voor betaalt. Los van alle functionele voordelen leidt een cloud migratie tot een besparing van 25-30%* in IT kosten voor het gebruiken en beheren van Easy Invoice. Een investering in de cloud levert je dus geld op, scheelt je een hoop gedoe met onderhoud, bespaart je tijd en ruimte. Misschien is dat water toch minder koud dan je dacht.  

*Op basis van eigen hardware, incl. licenties en uren voor beheer.

Nog steeds last van cloudwatervrees? We helpen je er graag vanaf. In een online sessie beantwoordt Hajo Koster, accountmanager bij Easy Systems, de meestgestelde vragen. Dat is nog eens een warm bad!

Bekijk online sessie

Wat verandert er allemaal (niet) als je migreert naar de Easy Cloud?

Wat verandert er allemaal (niet) als je migreert naar de Easy Cloud?

Mensen houden niet van verandering. Wat begrijpelijk is, als je verandering ziet als het verliezen van de controle. Dan voelt het alsof je ineens de...

Read More
Overstappen naar de cloud scheelt tijd en hoop gedoe

Overstappen naar de cloud scheelt tijd en hoop gedoe

Advocatenkantoor Poelmann van den Broek verhuisde vorig jaar naar een nieuw pand. Maar niet alleen de advocaten verhuisden, ook de software voor...

Read More
Inspiratie opdoen deze zomer? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Inspiratie opdoen deze zomer? Met deze tips gaat dat zeker lukken!

De zomer. Wat is het toch een heerlijke tijd. Er hangt een ander soort energie in de lucht, vind je ook niet? De zomer is bij uitstek hét moment om...

Read More